e-trgovine

WooCommerce

WooCommerce je ena od najbolj priljubljenih platform za e-trgovine ter je zelo primerna za izdelavo kakršne koli spletne trgovine, sistem pa je še posebej primeren za posameznike, podjetnike in druge, ki želijo krotiti stroške, a ne na račun kvalitete. 

WooCommerce je odprtokodna platforma za e-trgovino, zasnovana za male in velike trgovce. WooCommerce deluje na platformi WordPress. Prvotno je bil izdan leta 2011 in ima raznolik ekosistem razvijalcev, ki so ustvarili vtičnike, s katerimi lahko trgovci prilagodijo svojo trgovino.

 • WooCommerce trenutno deluje na kar 6.694.025 delujočih spletnih mestih. (BuiltWith)
 • WooCommerce e-commerce platforma beleži 23.43% tržnega deleža. (Statista)
 • Vtičnik WooCommerce je bil do danes prenesen več kot 211 milijonov krat. 
 • 1 od 5 spletnih mest, zgrajenih na WordPressu, uporablja vtičnik WooCommerce.
 • WooCommerce uporablja 3,5 % vseh spletnih mest. (W3Techs)
Kaj je WooCommerce?
23,43 %

vseh e-trgovin poganja WooCommerce

25%

prirast Woo e-trgovin v letu 2022

6,694,025

delujočih WooCommerce e-trgovin

WooCoomerce tržni delež = 23.43%

Vir: Built With, marec 2023

wordpress za izdelavo spletne strani

Vir: woocommerce.com

WooCommerce je odprtokodni vtičnik za e-trgovino za platformo WordPress CMS. Zasnovan je za majhne in velike spletne trgovce, ki uporabljajo WordPress. Vtičnik, ki je bil predstavljen 27. septembra 2011, je hitro postal priljubljen zaradi svoje preprostosti in možnosti prilagajanja.

WooCommerce je namenjen prodaji izdelkov in storitev. Natančneje, naredi te stvari cenovno in dostopno. Prodajate lahko digitalne in fizične izdelke, upravljate zaloge in pošiljanje, sprejemate varna plačila in samodejno razvrščate davke.

Ohranjate 100-odstotni nadzor nad vsemi svojimi podatki, na voljo je podpora za mobilne naprave in možnost razširitve vaših spletnih mest je neomejena.

Kaj je torej WooCommerce? To je enostavno orodje za izdelavo varne in prilagodljive e-trgovine z uporabo najbolj priljubljene platforme za izdelavo spletnih strani, torej WordPressom.

Obstaja veliko razlogov, zakaj je WooCommerce tako priljubljen način za izgradnjo e-trgovine:

 • WooCommerce je povsem brezplačen in bo tako kot WordPress tak zagotovo tudi ostal. V osnovi vtičnik prinaša tako rekoč vso potrebno funkcionalnost za zagon svoje spletne trgovine.
 • V kolikor smo že spoznali delo z WordPressom, potem vam bo tudi WooCommerce povsem domač.
 • WooCommerce je varnen in stabilen ter se redno posodablja in je vedno povsem kompatibilen z zadnjo verzijo WordPressa. Automattic, skrbnik WooCommerca, tesno sodeluje z vodilnimi strokovnjaki na področju spletne varnosti, prav tako, pa je pri razvoju zelo dejavna tudi največja spletna skupnost.
 • WooCommerce je odlična rešitev za manjše spletne trgovine. Sistem uspešno poganja trgovine z enim izdelkom, butike z nekaj 10 deset ali sto, pa tudi trgovine z več kot 10.000 izdelkov, kar pomeni, da nam večini povsem ustreza.
 • Dodajanje in urejanje izdelkov je enostavno
 • Zaradi možnosti nadgradenj, nas ne omejuje pri razvoju posla in raste z nami.
 • WooCommerce je odprtokoden.
 • WooCommerce je prijazen do uporabnikov. Za upravljanje trgovine niso potrebna posebna znanja.
 • WooCommerce je razširljiv. Z uporabo vtičnikov lahko trgovini dodajamo vse vrste novih funkcij in nadgradenj.
 • WooCommerce deluje na vseh napravah. Vse več ljudi nakupuje preko pametnih telefonov in WooCommerce je na to odlično pripravljen.
 • WooCommerce izgleda tako, kot želimo. Obliko določimo s pomočjo oblikovne teme, ki deluje neodvisno od same trgovine in jo lahko tudi spreminjamo.
 • WooCommerce je prilagodljiv: Da spletni trgovci lahko zadovoljimo sodobno množico potencialnih strank, moramo ostati agilni in se prilagajati svojim potrebam in pričakovanjem. WooCommerce omogoča preprosto ustvarjanje resnično prilagojene rešitve za naše idealne stranke zahvaljujoč svoji odprtokodni zasnovi.
 • WooCommerce je namenjen uporabi izključno v kombinaciji z WordPress CMS platfomo, zaradi česar ga je še posebej enostavno vključiti proces upravljanja in učne izkušnje.
 • Prodajamo lahko kateri koli izdelek, ki nam je všeč: fizični, digitalni, kombinirani, partnerski, lahko tudi rezervacije terminov ali turističnih najemov.
 • V WooCommerce trgovino lahko dodamo neomejeno število izdelkov in slik.
 • Vsakemu izdelku lahko dodamo kategorije, oznake in atribute – vključno z velikostjo ali barvo.
 • Prilagodimo lokacijo trgovine z valuto, jezikom in merskimi enotami.
 • Možnost Geolokacije samodejno zazna naslove strank, da poenostavi izračune pošiljanja in davka.
 • Enostavno lahko nastavimo obdelavo plačil: uporabimo priljubljene ponudnike, kot sta Stripe in PayPal, kreditne kartice, neposredno bančno nakazilo ali gotovino ob dostavi.
 • Nastavljamo možnosti pošiljanja in omejimo možnosti glede na lokacijo stranke.
 • Upravljajte naročila in stranke z vračili kupnine z enim klikom, računi strank in blagajno za goste.

Ne vidite vseh funkcij, ki jih potrebujete? To ni problem – WooCommerce je poln funkcij, vendar obstaja cela vrsta načinov in dodatkov za razširitev sistemskih funkcij. 

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce je namenjen prodaji izdelkov in storitev. In za WordPress specifično, te dejavnosti naredi enostavne in dostopne. Tehnično gledano gre za vtičnik/plugin, ki se ga kot dodatek namesti na spletno stran, izdelano na WordPress-u.

WooCommerce je odlična rešitev za manjše, bolj butične ter srednje velike spletne trgovine oziroma za spletne strani, ki vključujejo tudi manjšo trgovino. Sistem potrebuje relativno malo virov in vključuje vse potrebno za zagon trgovine. Woocommerce se da zelo enostavno razširjati s pomočjo vtičnikov / plugins, tako lahko trgovino razvijamo po korakih in glede na dejanske potrebe. Oblikovne možnosti se zdijo neomejene. Upravljanje je enostavno in sledi načinu upravljanju WordPress-a, kar ga dela tako zelo priljubljenega.

WooCommerce morebiti sicer resda ne more povsem konkurirati platformam, kot sta Magento in Shopify, a večina od nas, vseh tistih silnih možnosti niti ne potrebuje.

Woocommerce e-trgovina

WooCommerce za takojšnji začetek prodaje

WooCommerce že v osnovni prinaša vse, kar potrebujemo za zagon svoje spletne trgovine. Dodajanje izdelkov in ustvarjanje kategorij je enostavno, pripravljene imamo različne načina plačila (bančno nakazilo oz. plačilo po predračunu, plačilo ob prevzemu, PayPal …). Prodajamo lahko samo lokalno ali pa izberemo države, iz katerim bo moč oddati naročilo, na blagajni lahko zahtevamo prijavo v račun ali pa omogočimo tudi nakup gosta (brez registracije). Na voljo so nam različni načini dostave, države pa razvrstimo po conah in tako vzpostavimo cenik glede na lokacijo kupca.

Izdelke dodajamo in urejamo povsem enostavno, vse skupaj je povsem podobno dodajanju prispevka v WordPress. Izdelki so lahko preprosti, združeni, digitalni, virtulani ali spremenljvi (to pomeni, da jim dodamo atribute, npr. velikosti S,M,L,XL), jih povežemo z drugimi izdelki (up-sell in cross-sell) ali pa jih izpostavimo. Enostavno jim spreminjamo ceno, nastavljamo popuste, omogočimo brezplačno dostavo, pospešujemo prodajo s kuponi …

Čeprav WooCommerce torej že v osnovi prinaša vse potrebno za zagon trgovine, pa bomo včasih posegli tudi po različnih razširitvah ali nadgradnjah. Teh je zaradi razširjenosti sistema res ogromno in tako rekoč za vsako potrebo že obstaja rešitev. Nekateri dodani vtičniki so brezplačni, nekateri plačljivi.

Stroškovno prijazen začetek prodaje na spletu

Zaradi enostavnosti WooCommerce platforme, ki se kot vtičnik doda WordPress-u, je izdelava oz. zagon spletne trgovine hitrejša in preprostejša in nas stane bistveno manj, kot izdelava podobne trgovine z velikimi sistemi Prestashop, Magento, Opencart … Kot že omenjeno, so ti sistemi resda obsežnejši in bolj osredotočeni na prodajo, a za večino od nas, je WooCommerce optimalna rešitev, kar potrjuje tudi 39% tržni delež (sledi Magento s 6%). Pri tem dobimo vse potrebne funkcionalnosti za uspešno prodajo na spletu, ki jih pa po potrebi enostavno nadgrajujemo, z WordPressom pa smo deležni tudi najboljšega CMS sistema za objavljanje vsebin, kar pa pomeni veliko pridenost, v primerjavi z velikimi ecommerce sistemi.

Je torej WooCommerce primernen tudi za mene?

WooCommerce je vsekakor prva rešitev za vse, ki WordPress že poznate, ostali se dela z njim zelo hitro privadijo.

Platforma je najbolj primerna za manjše, butične ter srednje velike spletne trgovine oziroma za spletne strani, ki vključujejo tudi manjšo trgovino. WooCommerce učinkovito in uspešno poganja trgovine tako z enim (mogoče je narediti zelo učinkovito pristajalno stran / landing page), kot tudi trgovine z več kot 10.000 izdelki. Sistem privzeto vključuje vse potrebno za zagon trgovine, delo z njim je intuitivno in se ga hitro privadimo.

Woocommerce raste z nami, da se ga zelo enostavno razširjati s pomočjo dodatkov, tako lahko trgovino razvijamo po korakih in glede na dejanske potrebe.

Prodajajmo karkoli, kadarkoli

Od fizičnih in digitalnih izdelkov, do naročnin, vsebin ali storitev, z WooCommerce platformo lahko prodajamo tako rekoč karkoli širom sveta ali v domačem okolju.

Prilagojeno za mobilnike

WooCommerce je zasnovan tako, da zagotavlja odlično delovanje tako na računalniških zaslonih, kot tudi na tablicah in pametnih telefonih. Z uporabo zunanjih orodji, trgovino lahko celo spremenimo v mobilno aplikacijo.

Nadgradljivost

WooCommerce raste z vami in vašim poslom. Od prodaje prvega izdelka do tisočega in do prvega do stotisočega naročila, WooCommerce je pripravljen na rast z nami.

WooCommerce je prijazen do uporabnikov. Za upravljanje trgovine niso potrebna posebna znanja.

Vaši podatki so res vaši

Hranjenje podatkov, neodvisno od katere koli tuje programske platforme, nam omogoča popoln nadzor nad našim podjetjem in prihodnostjo. To pomeni tudi varnejšo izkušnjo naših strank, saj smo mi edini, s katerimi delijo svoje osebne podatke.

Varna programska koda

WooCommerce redno revidira Sucuri, vodilno podjetje na področju varnosti vtičnikov. S tem se WordPress-u zagotavlja upoštevanje najboljših praks in kodirnih standardov, kar posledično pomeni izboljšano varnost in redna posodabljanja.

Prijetna administracijska uporabniška izkušnja

WooCommerce nadzorna plošča je pripravljena tako, da do nje učinkovito dostopamo z vseh naprav, tudi preko mobilnih naprav, kar nam omogoča odlično uporabniško izkušnjo upravljanja trgovine tudi na poti.

Integracija z WordPress vsebinami

Velike blagovne znamke se močno naslanjajo na objavljanje in skrb za vsebine in ker je WooCommerce narejen za WordPress, to poemni, da trgovino lahko povsem združimo z daleč najbolj priljubljenim orodjem za objavljanjem na spletu.

WooCommerce za takojšnji začetek prodaje

WooCommerce razširitve

Tudi izjemno število razširitev je tisto, kar dela WooCommerce boljšega. Na voljo je na stotine različnih brezplačnih in plačljivih razširitev, ki jih enostavno dodamo sistemu in s tem prilagajamo ter nadgrajujemo trgovino.

SEO – Optimizacija za iskalnike

WooCommerce deluje na WordPress-u, ki velja za enega najboljših sistemov na področju SEO praks. Woo!

Open source

WooCommerce je 100% odportokoden in s tem podvržen izjemnemu razvoju in nenehnim izboljšavam, za kar skrbijo številne skupnosti, z vseh koncev sveta. Rezultat koncepta odprte kode je zelo dovršen izdelek, ki je na voljo vsem uporabnikom in kjer nas nihče ne more vezati na svoje storitve.

WooCommerce – Pogosta vprašanja

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce je namenjen prodaji izdelkov in storitev. In za WordPress specifično, te dejavnosti naredi enostavne in dostopne. Tehnično gledano gre za vtičnik/plugin, ki se ga kot dodatek namesti na spletno stran, izdelano na WordPress-u.

WooCommerce je odlična rešitev za manjše, bolj butične ter srednje velike spletne trgovine oziroma za spletne strani, ki vključujejo tudi manjšo trgovino. Sistem potrebuje relativno malo virov in vključuje vse potrebno za zagon trgovine. Woocommerce se da zelo enostavno razširjati s pomočjo vtičnikov / plugins, tako lahko trgovino razvijamo po korakih in glede na dejanske potrebe. Oblikovne možnosti se zdijo neomejene. Upravljanje je enostavno in sledi načinu upravljanju WordPress-a, kar ga dela tako zelo priljubljenega.

Za kakšne trgovine je WooCommerce primeren?

WooCommerce je ena od najbolj priljubljenih platform za e-trgovine ter je zelo primerna za izdelavo kakršne koli spletne trgovine, sistem pa je še posebej primeren za posameznike, podjetnike in druge, ki želijo krotiti stroške, a ne na račun kvalitete. 

Brez težav lahko prodajamo vse, od fizičnih in digitalnih izdelkov, do naročnin, vsebin ali storitev, z WooCommerce platformo lahko prodajamo tako rekoč karkoli širom sveta ali v domačem okolju.

Je WooCommerce primernen tudi za mene?

WooCommerce je vsekakor prva rešitev za vse, ki WordPress že poznate, ostali se dela z njim zelo hitro privadijo.

Platforma je najbolj primerna za manjše, butične ter srednje velike spletne trgovine oziroma za spletne strani, ki vključujejo tudi manjšo trgovino. WooCommerce učinkovito in uspešno poganja trgovine tako z enim (mogoče je narediti zelo učinkovito pristajalno stran / landing page), kot tudi trgovine z več kot 10.000 izdelki. Sistem privzeto vključuje vse potrebno za zagon trgovine, delo z njim je intuitivno in se ga hitro privadimo.

Woocommerce raste z nami, da se ga zelo enostavno razširjati s pomočjo dodatkov, tako lahko trgovino razvijamo po korakih in glede na dejanske potrebe.

Je WooCommerce ustrezen tudi za večje trgovine?

WooCommerce je odlična rešitev za manjše spletne trgovine. Sistem uspešno poganja trgovine z enim izdelkom, butike z nekaj 10 deset ali sto, pa tudi trgovine z več kot 10.000 izdelkov, kar pomeni, da nam večini povsem ustreza.

Je WooCommerce varen?

WooCommerce je varnen in stabilen ter se redno posodablja in je vedno povsem kompatibilen z zadnjo verzijo WordPressa. Automattic, skrbnik WooCommerca, tesno sodeluje z vodilnimi strokovnjaki na področju spletne varnosti, prav tako, pa je pri razvoju zelo dejavna tudi največja spletna skupnost.

WooCommerce redno revidira Sucuri, vodilno podjetje na področju varnosti vtičnikov. S tem se WordPress-u zagotavlja upoštevanje najboljših praks in kodirnih standardov, kar posledično pomeni izboljšano varnost in redna posodabljanja.

Je WooCommerce optimiziran za SEO?

WooCommerce deluje na WordPress-u, ki velja za enega najboljših sistemov na področju SEO praks. Woo!

kontakt

Zagotovite si spletno stran, kakršno si želite in zaslužite

V kolikor želite optimizirati svojo spletno stran in izboljšati komunikacijo s strankami ali pa želite izvedeti, kako vam lahko pomagam – zahtevajte klic.

Pogovorimo se o vaših izzivih in težavah.

Premislimo o strategiji, kako jih premagati.

Podrobneje se spoznate z mojim načinom dela.

Ocenimo vrednost vašega projekta in določimo ceno.

Odgovorim na vsa vaša morebitna vprašanja!

Zagotovite si spletno stran, ki prodaja.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve