Kaj je StoryBrand in kako ga uporabiti na spletni strani?

Building a StoryBrand: Clarify Your Message So Customers Will Listen
5 min branja

Storybrand je metoda, ki vam pomaga ustvariti močno in prepričljivo blagovno znamko s pomočjo pripovedovanja zgodb. Spoznajmo, kako lahko uporabimo StoryBrand na svoji spletni strani in s tem povečamo svojo prepoznavnost, zaupanje in prodajo.

Kaj je StoryBrand?

StoryBrand © je metoda, ki jo je razvil Donald Miller, avtor knjige Building a StoryBrand: Clarify Your Message So Customers Will Listen. Ta metoda temelji na ideji, da smo ljudje naravno dovzetni do zgodb, ki nam pomagajo razumeti svet in sebe. Zgodbe nam dajejo smisel, čustva in motivacijo.

Miller ugotavlja, da je vsaka dobra zgodba sestavljena iz sedmih elementov, ki tvorijo enostaven okvir:

 • Junak je glavni lik zgodbe, ki ima neko željo ali cilj.
 • Problem je ovira, ki junaku preprečuje, da bi dosegel svojo željo ali cilj.
 • Vodnik je oseba ali stvar, ki junaku pomaga rešiti njegov problem.
 • Načrt je niz korakov, ki jih mora junak narediti, da reši svoj problem.
 • Klic k akciji je poziv, ki junaka spodbudi, da naredi naslednji korak v načrtu.
 • Uspeh je rezultat, ki ga junak doseže, ko reši svoj problem.
 • Neuspeh je posledica, ki jo junak utrpi, če ne reši svojega problema.

Miller trdi, da lahko ta okvir uporabimo za izgradnjo naše blagovne znamke, tako da postavimo našo ciljno publiko v vlogo junaka in našo ponudbo v vlogo vodnika. Tako lahko ustvarimo jasno in privlačno sporočilo, ki se poveže z našimi potencialnimi strankami in jim pokaže, kako lahko rešimo njihove probleme in jim pomagamo doseči njihove cilje.

Kaj je StoryBrand in kako ga uporabiti na spletni strani?

Kako uporabiti StoryBrand na spletni strani?

Da bi uporabili StoryBrand © na spletni strani, moramo najprej razumeti, kdo je naša ciljna publika in kakšne so njihove potrebe, izzivi in želje. Nato moramo ustvariti jasno in privlačno sporočilo, ki odgovarja na naslednja vprašanja:

 • Kdo smo in kaj ponujamo?
 • Kako lahko naša ponudba reši problem ali zadovolji potrebo naše ciljne publike?
 • Kaj mora naša ciljna publika storiti, da izkoristi našo ponudbo?
 • Kaj se bo zgodilo, če naša ciljna publika sprejme našo ponudbo?
 • Kaj se bo zgodilo, če naša ciljna publika zavrne našo ponudbo?

Naš odgovor na ta vprašanja mora biti preprost, konkreten in čustven. Ne smemo uporabljati zapletenega ali tehničnega jezika, ki bi lahko zmedel ali odbil naše obiskovalce. Namesto tega moramo uporabljati zgodbe o uspehu, ki prikazujejo, kako smo pomagali strankam rešiti njihov problem. Prav tako moramo uporabljati močne klice k akciji, ki spodbujajo naše obiskovalce, da naredijo naslednji korak v našem prodajnem procesu.

Našo spletno stran moramo zasnovati tako, da našim obiskovalcem ponudi jasno in privlačno sporočilo, ki jim pove, kaj lahko pričakujejo od nas in kako lahko sodelujejo z nami. Naša spletna stran mora vsebovati naslednje elemente:

 • Naslovna stran je prva stran, ki jo obiskovalci vidijo, ko pridejo na našo spletno stran. Na tej strani moramo predstaviti našo ponudbo, nasloviti problem in naš klic k akciji. Naš naslov mora biti zanimiv in privlačen, da bo pritegnil pozornost naših obiskovalcev. Naš podnaslov mora biti informativen in jasen, da bo povedal, kaj predstavlja naša spletna stran. Naš klic k akciji mora biti viden in enostaven, da bo spodbudil naše obiskovalce, da naredijo naslednji korak.
 • O nas je stran, na kateri povemo nekaj o sebi in naši zgodbi. Na tej strani moramo pokazati našo avtoriteto, verodostojnost in zaupanje. Naša zgodba mora biti povezana z našo ponudbo in našim problemom. Naša zgodba mora biti tudi čustvena in osebna, da bo ustvarila povezavo z obiskovalci. Na tej strani moramo tudi ponoviti naš klic k akciji, da bomo spomnili obiskovalce spletne strani, kaj morajo storiti, da sodelujejo z nami.
 • Ponudba je stran, na kateri podrobneje predstavimo našo ponudbo in naš načrt. Na tej strani moramo pokazati, kako lahko naša ponudba reši problem ali zadovolji potrebo naše ciljne publike. Ponudba mora biti jasna, koristna in vredna. Naš načrt mora biti preprost, razumljiv in učinkovit. Na tej strani moramo tudi ponoviti naš klic k akciji, da bomo spodbudili obiskovalce, da naredijo naslednji korak.
 • Dokaz je stran, na kateri prikažemo uspeh in neuspeh. Na tej strani moramo pokazati, kaj se bo zgodilo, če naša ciljna publika sprejme ali zavrne ponudbo. Uspeh mora biti privlačen, merljiv in dosegljiv. Neuspeh mora biti nezaželen in realen. Na tej strani moramo uporabljati zgodbe o uspehu, pričevanja, ocene, študije primerov in druge vrste dokazov, ki bodo potrdili našo ponudbo in našo rešitev problema. Na tej strani moramo tudi ponoviti naš klic k akciji, da bomo prepričali obiskovalce, da naredijo naslednji korak.
 • Kontakt je stran, na kateri omogočimo obiskovalcem spletne strani, da stopijo v stik z nami. Na tej strani moramo ponuditi različne načine komunikacije, kot so e-pošta, telefon, družbena omrežja, klepet in drugo. Na tej strani moramo biti prijazni, odzivni in profesionalni. Na strani moramo tudi ponoviti naš klic k akciji, da bomo vzpostavili odnos z obiskovalci.
StoryBrand © je metoda, ki vam pomaga ustvariti močno in prepričljivo blagovno znamko s pomočjo pripovedovanja zgodb.

Zaključek

StoryBrand © je metoda, ki vam pomaga ustvariti močno in prepričljivo blagovno znamko s pomočjo pripovedovanja zgodb. Z uporabo StoryBrand © metode na svoji spletni strani lahko povečate svojo prepoznavnost, zaupanje in prodajo.

Povezave:

Building a StoryBrand: Clarify Your Message So Customers Will Listen

Potrebujete pomoč poznavalca?

V kolikor imate kakšno vprašanje oziroma potrebujete pomoč ali podporo pri uporabi WordPress spletne strani, se dogovorite za posvet.

Kako in zakaj Woocommerce prekaša Shopify
Predhodna objava

Kako in zakaj Woocommerce prekaša Shopify

Naslednja objava

42 znamenitih znamk, ki uporabljajo WordPress

42 znamenitih znamk, ki uporabljajo WordPress

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve