Ali so preprosta spletna mesta primerna za podjetja in posel?

So preproste spletne strani primerna rešitev za posel?
6 min branja

So preproste spletne strani primerna rešitev za posel?

Tehnologije spletnega oblikovanja neprestano dvigujejo lestvico, kaj je mogoče doseči z realističnim proračunom, zato se postavlja vprašanje, ali povečanje funkcij in funkcionalnosti ponuja večjo vrednost ali pa so preprosta spletna mesta boljša za podjetja.

Minimalizem — čista, sivo-bela estetika, ki jo je (med drugim) populariziral Apple — je že leta prevladujoč trend. Ustvari profesionalen videz in ponuja lahko razumljivo navigacijo. Po drugi strani pa je maksimalizem — vizualna veselica, ki pritegne pozornost s kompleksnostjo in edinstvenostjo — začel pridobivati na veljavi.

V tej objavi bomo raziskali obe strani argumenta in ponudili preproste načine, kako lahko oblikovalci poenostavijo spletna mesta.

So preproste spletne strani primerna rešitev za posel?

Kaj je preprostost v spletnem oblikovanju?

Minimalizem je pogosto označen kot preprostost. Vendar ni vedno tako. Občasno je minimalistična navigacija tako minimalistična, da jo je težko uporabljati. Druga stran je, da lahko maksimalizem, ki je pogosto označen kot kompleksen, uporablja preprosto navigacijo.

Veliko minimalističnih elementov je bolj zapletenih kot nekaj maksimalističnih elementov. Ključno je zmanjšati število elementov, ne glede na izbrani slog.

Enostavnost pri spletnem oblikovanju je običajno povezana s tem, kako preprosta je uporabniška izkušnja, to pa se pogosto nanaša na navigacijo na spletni strani. Oblikovalci pogosto naredijo navigacijo po nepotrebnem zapleteno, tako da poskušajo kreativno izumiti kolo. To sili uporabnike v eksperimentiranje, da se naučijo uporabljati dizajn, povečuje frustracijo in dojemanje kompleksnosti.

Drsenje na primer, sploh ni preprosto. Poteza, uporabljena za miško, sledilno ploščico ali zaslon (vsaka poteza je drugačna), ki premakne položaj vsebine glede na vidno polje, ni preprosta. Toda, drsenje nam ne povzroča težav, ker vemo, kako to storiti. Drsenja se naučimo, zato je preprosto. Z omejitvijo interakcije na uveljavljene oblikovalske vzorce lahko oblikujemo spletna mesta, ki so preprosta za uporabo.

Pri izdelavi spletnih strani, ki so preproste za uporabo moramo zagotoviti, da so uporabniku tudi videti preproste. Učinek estetske uporabnosti je fascinanten koncept v oblikovanju uporabniške izkušnje, ki pravi, da to, kako privlačno je nekaj videti, vpliva na to, kako enostavno se dojema uporaba.

Ne glede na naš pristop, lepota = preprostost.

Ne glede na to, ali se odločamo za minimalizem, maksimalizem ali kakšen drug ‑izem, je preprostost v spletnem oblikovanju kombinacija domačnosti in lepote.


Eco App uporablja minimalistično estetiko v kombinaciji s skupnimi oblikovalskimi vzorci, da izžareva preprostost, zaupanje in varnost.

Kaj je preprostost v spletnem oblikovanju?

Prednosti preprostih spletnih mest

Izbira preprostega spletnega mesta ima številne prednosti:

 • Izboljšan UX — Preprosto spletno mesto, po katerem je lažje krmariti, vodi do boljše izkušnje za uporabnika, kar pomeni več konverzij.
 • Izboljšano dojemanje blagovne znamke — blagovne znamke, za katere velja, da proizvajajo boljšo vsebino, se ponavadi dojemajo kot višje kakovosti, kar pomeni višjo vrednost.
 • Hitri časi nalaganja — preprosta spletna mesta imajo običajno manj elementov, ki jih je treba naložiti, in uporabljajo manj JavaScripta po meri, zaradi česar se nalagajo hitreje kot zapletena spletna mesta z več elementi in interaktivnimi komponentami.
 • Povečana uspešnost SEO — preprosta spletna mesta se naslanjajo na običajne vzorce oblikovanja z uporabo preproste izvorne kode, ki jo iskalniki lažje pregledujejo in je bolj verjetno, da bodo visoko uvrščena.
 • Lažji razvoj — z manj dela pri izdelavi preprostega spletnega mesta je izdelava in vzdrževanje pogosto hitrejša in cenejša.

Slabosti preprostih spletnih mest

Ni vse tako enostavno; ustvarjanje preprostega spletnega mesta ima nekaj slabosti:

 • Preprosto je težko — preprostost je ena najtežjih stvari za oblikovanje. Zahteva ponižnost, izkušnje in sposobnost doseči jedro problema.
 • Pomanjkanje vizualnega učinka — preprosta spletna mesta z minimalizmom kot izbrano estetiko lahko nimajo ​faktorja »vau« in ne izstopajo na prenatrpanem trgu.
 • Nekatere stvari so preprosto zapletene — zapletenost ni vedno slaba stvar. Kompleksnost uvaja raznolikost in prilagodljivost. Preprostost lahko pomeni togo ponavljanje.
 • Težko za prilagajanje — preprosta spletna mesta vključujejo samo tisto, kar je potrebno za njihovo vsebino, vendar se vsebina sčasoma spreminja. Preprosta spletna mesta imajo pogosto omejene možnosti za rast in jih je treba ponovno oceniti in preoblikovati, ko se uvedejo nove funkcije in vsebina.
Preproste taktike za poenostavitev spletnih mest

Preproste taktike za poenostavitev spletnih mest

Obstaja več načinov, na katere lahko oblikovalci preprosto poenostavijo zasnove svojih spletnih mest:

 • Uporabimo uveljavljene vzorce oblikovanja — uporaba uveljavljenih vzorcev oblikovanja, zlasti za navigacijo, poenostavi spletno mesto, saj uporabniki poznajo in razumejo, kako spletno mesto deluje. Poznavanje vse poenostavi.
 • Zmanjšajte število povezav — navigacija mora biti preprosta, z ravno dovolj povezavami, da se lahko uporabniki znajdejo, ne da bi bili preobremenjeni z izbiro.
 • Izkoriščajmo negativni prostor — negativni prostor (znan tudi kot beli prostor) pomaga razmejiti področja spletnega mesta, kar uporabnikom omogoča, da se osredotočijo na eno nalogo naenkrat.
 • Ustvarimo modularne oblike — razdelimo strani na manjše odseke z uporabo jasnih naslovov in negativnega prostora. Modularne zasnove omogočajo hitrejše skeniranje informacij, hkrati pa ohranjajo estetiko.
 • Zmanjšajmo nered — odstranimo vse nebistvene oblikovne elemente, ki bodo odvračali od osrednjih elementov spletnega mesta.
 • Poenostavimo postopke — poskrbimo, da bodo obrazci enostavni za izpolnjevanje, in uporabimo bližnjice, kjer koli je to mogoče, za lažjo navigacijo po spletnem mestu.
 • Oblikujmo lepo spletno stran — lepota se dojema kot preprosta, zato poskrbite, da bo vaša oblika lepa in bo tudi zaznana kot preprosta.

Zaključek

Čeprav ima načrtovanje in izdelava preprostega spletnega mesta nekaj pomanjkljivosti, prednosti za podjetja daleč odtehtajo slabosti. Enostavno spletno mesto ustvari profesionalen videz, poveča dojemanje naših izdelkov ali storitev kot visokokakovostnih ter spodbuja sodelovanje in konverzije.

Pri snovanju preproste spletne strani, bi se morali najprej osredotočiti na krmarjenje po vsebini na predvidljiv način z uporabo uveljavljenih oblikovalskih vzorcev. Izberimo katero koli estetiko, ki nam je všeč, od minimalizma do maksimalizma, vendar se prepričajmo, da jo pravilno implementiramo in da bodo uporabniki izkušnjo razumeli kot preprosto.


Potrebujete pomoč poznavalca?

V kolikor imate kakšno vprašanje oziroma potrebujete pomoč ali podporo pri uporabi WordPress spletne strani, se dogovorite za posvet.

WPBakery vs Elementorj: kateri Builder je boljši?
Predhodna objava

WPBakery vs Elementor: kateri Builder je boljši?

Naslednja objava

Kako razveljaviti spremembe v WordPressu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve