WPBakery vs Elementor: kateri Builder je boljši?

WPBakery vs Elementorj: kateri Builder je boljši?
9 min branja

Ko gre za izdelavo WordPress spletnih strani, so “Orodja za ustvarjanje strani” oziroma Page Builders postali osnovno orodje za številne spletne oblikovalce in razvijalce. Med številnimi Page builderji za WordPress, ki so na voljo, sta WPBakery in Elementor dve bolj priljubljeni izbiri, ki ponujata široko paleto funkcij in možnosti prilagajanja.

Sledi primerjava orodij WPBakery in Elementor, v smislu njunih splošnih funkcij, možnosti prilagajanja, integracij, cen ter prednosti in slabosti.

Kaj je WPBakery?

WPBakery (nekdaj Visual Composer Page Buidler) je široko uporabljen graditelj strani za WordPress. Razvil ga je WPBakery in je vrhunski vtičnik, ki je na voljo na Codecanyon in ponuja vmesnik povleci in spusti ter široko paleto vnaprej oblikovanih predlog in elementov za ustvarjanje vizualno privlačnih spletnih mest.

WPBakery page builder za izdelavo WordPress spletne strani

Kaj je Elementor?

Elementor je še eno priljubljeno orodje za ustvarjanje WordPress spletnih strani, ki je zaradi uporabniku prijaznega vmesnika in zmogljivih možnosti prilagajanja pridobil zelo veliko privržencev. Ponuja odlično izkušnjo urejanja v živo, ki uporabnikom omogoča ogled sprememb, ki jih naredijo v realnem času. Elementor je na voljo v brezplačni in pro različici, pri čemer pro različica ponuja dodatne napredne funkcije.

Splošne lastnosti (WPBakery vs Elementor)

Ključne funkcije WPBakery

WPBakery ima vrsto funkcij, vključno z vmesnikom povleci in spusti, vnaprej oblikovanimi predlogami in knjižnico elementov, kot so gumbi, obrazci in drsniki, ki lahko sprejmejo veliko elementov predstavitve.

Ponuja tudi graditelja mreže, paralaks učinke in obsežen seznam možnosti animacije. WPBakery je združljiv z večino tem WordPress ter ponuja zaledni / Backend in prednji / Frontend urejevalnik za preprosto prilagajanje (upoštevajte le, da se urejevalnik lahko razlikuje glede na temo, ki jo izberete).

WPBakery front end urejevalnik
WPBakery front end urejevalnik
WPBakery backend urejevalnik
WPBakery backend urejevalnik

Ključne lastnosti Elementorja

Elementor ponuja izkušnjo urejanja v živo, ki uporabnikom omogoča ogled sprememb v realnem času. Na voljo je s širokim naborom vnaprej oblikovanih predlog in knjižnico elementov, vključno z naprednimi možnostmi, kot so ustvarjalci obrazcev, dinamična vsebina in CSS po meri.

Začetek dela z Elementorjem je zelo enostaven in tudi brez kakršnih koli izkušenj boste hitro začeli ustvarjati spletno stran z različnimi vnaprej pripravljenimi temami, med katerimi lahko izbirate.

Elementor preoblikovane predloge
Elementor preoblikovane predloge
Elementor Flexbox urejevalnik
Elementor Flexbox urejevalnik

Elementor ponuja tudi funkcije, kot so globalni pripomočki, zgodovina revizij in integracija WooCommerce za gradnjo spletnih trgovin.

Možnosti prilagajanja

Prilagajanje je pomemben del graditelja strani. Odvisno od vaše ravni znanja boste morda potrebovali samo osnovni urejevalnik povleci in spusti ali pa kot napredni spletni razvijalec morda iščete nekaj, kar je popolnoma prilagodljivo in vam omogoča prilagajanje prek CSS.

WPBakery

WPBakery ponuja zaledni urejevalnik, ki uporabnikom omogoča prilagajanje svojih spletnih mest z vmesnikom povleci in spusti. Ponuja široko paleto možnosti prilagajanja, vključno s prilagajanjem širine stolpcev, spreminjanjem barv ozadja in dodajanjem CSS po meri. Vendar pa možnosti prilagajanja morda niso tako vizualno intuitivne v primerjavi z Elementorjem.

A na srečo WPBakery ponuja tudi Frontend vmesnik. Medtem ko nekatere starejše teme podpirajo samo zaledni urejevalnik, številne posodobljene in sodobne teme ponujajo popolno vizualno gradnjo strani z WPBakery. Upoštevajte le, da so nekatere možnosti oblikovanja morda odvisne od vaše teme.

wpbakery background options

Elementor

Elementor ponuja izkušnjo urejanja v živo, ki uporabnikom omogoča vizualno prilagajanje svojih spletnih mest v realnem času.

Ponuja široko paleto možnosti prilagajanja, vključno s prilagajanjem robov in osenčenj, spreminjanjem pisav in barv ter prilagajanjem odzivnih nastavitev. Elementor ponuja tudi globalno funkcijo pripomočkov, ki uporabnikom omogoča uporabo sprememb na več straneh ali razdelkih njihovega spletnega mesta.

Elementor ponuja izkušnjo urejanja v živo

Integracije

Pomembno je, da se izbrani graditelj strani integrira z vsemi vtičniki, ki jih uporabljate za ustvarjanje, urejanje in objavo spletnega mesta. To lahko obsega vse od platforme, ki jo gostite, do vtičnikov za e-trgovino, ki jih uporabljate za spletno trgovino.

WPBakery

WPBakery je združljiv z večino tem in vtičnikov WordPress, kar olajša integracijo z drugimi orodji in funkcijami na vašem spletnem mestu. Ponuja tudi integracijo z WooCommerce za gradnjo spletnih trgovin. Vendar pa lahko nekateri dodatki ali integracije WPBakery tretjih oseb zahtevajo dodatno prilagajanje ali kodiranje.

Tudi možnosti in funkcije, ki so na voljo z WPBakery, se lahko zelo razlikujejo glede na vašo temo. Te imajo lahko dodane svoje gradnike ali morebiti WPBakery celo močno integriran v jedro.

Elementor

Elementor ponuja integracije s široko paleto orodij in vtičnikov tretjih oseb, vključno s priljubljenimi možnostmi, kot so WooCommerce, Mailchimp in Yoast SEO. Ima tudi obsežno knjižnico dodatkov tretjih oseb za Elementor, ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti in oblikovne elemente. Elementor razvijalcem ponuja tudi API za ustvarjanje integracij po meri.

Cenik

Pri odločanju, kateri graditelj strani izbrati, je lahko odločilni dejavnik tudi cena. Primerjajmo cene obeh ustvarjalcev strani.

WPBakery

WPBakery je vrhunski vtičnik, ki je na voljo na CodeCanyon, in ponuja dve cenovni možnosti: običajno licenco za 64 USD, ki vključuje doživljenjske posodobitve in šestmesečno podporo strankam, ter razširjeno licenco za dodatnih 22,13 USD (kar bi skupaj znašalo 86,13 USD),ki vključuje enake funkcije kot običajna licenca skupaj z 12-mesečno podporo strankam.

Pomembno je vedeti, da je WPBakery vključen tudi kot priloženi vtičnik v številnih vrhunskih temah WordPress, kar pomeni, da morda že imate dostop do njega, če ste kupili temo, ki vključuje WPBakery. Če na primer uporabimo Total, za 59 USD dobite temo in priložene različice WPBakery, Templatera in Slider Revolution. To vam lahko prihrani denar in edina razlika s priloženim vtičnikom je, da podporo in posodobitve zagotavlja razvijalec teme (razen če kupite lastno ločeno licenco za WPBakery, v tem primeru bi imeli dostop do podpore in posodobitev iz WPBakery tudi ekipa).

Elementor

Elementor ponuja osnovno različico z omejenimi funkcijami, ki jo lahko prenesete iz repozitorija vtičnikov WordPress.

Obstaja tudi naročniška različica, ki se je pojavila po testiranju teme, ki stane 9,99 $ na mesec in vključuje gostovanje (to bi ponudilo izkušnjo, podobno uporabi WordPress.com ali Wix).

Ponuja tudi pro različico z dodatnimi naprednimi funkcijami, ki ima tri cenovne možnosti:

 • Osebni načrt: 59 $/leto
 • Načrt Plus: 199 $/leto
 • Agencijski načrt: 399 $/leto

Pro različica vključuje premium podporo in posodobitve za eno leto in jo je mogoče uporabljati na več spletnih mestih, odvisno od izbranega načrta.

Cenik WPBakery Page builder
Cenik WPBakery Page builder
Cenik Elementor
Cenik Elementor

Prednosti in slabosti (WPBakery vs Elementor)

WPBakery

Premium Page Builder WPBakery je na voljo na CodeCanyon:

Prednosti

 • Širok nabor vnaprej oblikovanih predlog in elementov
 • Združljivo z večino tem WordPress
 • Ponuja sprednji in zadnji urejevalnik za prilagajanje
 • Vključen kot priloženi vtičnik v številne vrhunske teme WordPress

Slabosti

 • Nekatere teme morda delujejo samo z zalednim urejevalnikom, ki ni tako vizualno intuitiven kot Elementorjev sprednji urejevalnik
 • Za nekatere integracije tretjih oseb bo morda potrebno dodatno kodiranje

Elementor

Elementor freemium WordPress graditelj:

Prednosti

 • Izkušnja urejanja v živo na sprednji strani za prilagajanje v realnem času
 • Širok nabor možnosti prilagajanja
 • Obsežna knjižnica dodatkov tretjih oseb za dodatne funkcije
 • Ponuja brezplačno različico z omejenimi funkcijami

Slabosti

 • Nekatere napredne funkcije so na voljo le v različici pro, za katero je potrebna naročnina
 • Brezplačna različica ima lahko omejitve glede oblikovnih elementov in funkcionalnosti

Kaj je najboljša izbira?

Tako WPBakery kot Elementor sta zmogljiva graditelja strani, ki ponujata široko paleto funkcij in možnosti prilagajanja za izdelavo spletnih mest na WordPressu.

WPBakery je lahko primerna izbira za uporabnike, ki imajo raje zaledni urejevalnik in že imajo dostop do njega prek vrhunske teme WordPress.

Po drugi strani pa je Elementor verjetno boljša možnost za uporabnike, ki imajo raje izkušnjo urejanja v živo in iščejo brezplačno različico z možnostjo nadgradnje na pro različico za dodatne napredne funkcije.

Ko gre za izbiro med WPBakery in Elementor, je na koncu odvisno od vaših posebnih potreb in preferenc. Upoštevajte dejavnike, kot so vaše zahteve glede oblikovanja, enostavnost uporabe, integracije in proračun, da sprejmete premišljeno odločitev.

Obe orodji strani imata svoje prednosti in slabosti, zato temeljito ocenite svoje možnosti in izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam po izdelavi spletnega mesta.

Moje mnenje

Že samo na podlagi današnje funkcionalnosti je po mojem mnenju Elementor eden najboljših graditeljev strani WordPress. Ker pa je Elementor ekipa razvijalcev zelo predana vzdrževanju in izboljševanju Elementorja, sem prepričan, da bo v prihodnosti le še boljši.


Potrebujete pomoč poznavalca?

V kolikor imate kakšno vprašanje oziroma potrebujete pomoč ali podporo pri uporabi WordPress spletne strani, se dogovorite za posvet.

Kako popraviti napačno Facebook predogledno sličico v WordPressu
Predhodna objava

Kako v WordPressu popraviti napačno Facebook predogledno sličico

Naslednja objava

Ali so preprosta spletna mesta primerna za podjetja in posel?

So preproste spletne strani primerna rešitev za posel?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve