Kako povečati največjo velikost nalaganja datotek v WordPressu

Kako povečati največjo velikost nalaganja datotek v WordPressu
8 min branja

Nalaganje datotek na WordPress spletno stran se morda zdi enostaven postopek, a če gradite spletno mesto z več velikimi predstavnostnimi datotekami (kot so slike, videoposnetki ali veliki vtičniki in teme), je lahko bolj zapleteno zagotaviti pravilno nalaganje kot bi mislili.

Medijska spletna mesta, kot so fotografske spletne strani in oblikovalski portfelji ter spletne trgovine, pogosto potrebujejo velike slikovne datoteke (ali večje datoteke vtičnikov in oblikovne teme), da zadovoljijo zahteve svojega občinstva.

Če pa je največja velikost nalaganja, nastavljena za ta spletna mesta, prenizka, bo prikazana napaka pri nalaganju (in zadevna datoteka ne bo uspešno naložena).

Datoteke, ki presegajo največjo velikost spletnega mesta za nalaganje, bodo prikazale sporočilo o napaki.

Torej, če gradite spletno mesto, ki vključuje (ali bo vključevalo) večje predstavnostne datoteke, boste morda želeli ali boste primorani razmisliti o povečanju največje velikosti nalaganja za vaše spletno mesto. To bo zagotovilo pravilen prikaz večjih datotek brez napak pri nalaganju.

V nadaljevanju hitri odgovori na pogosta vprašanja o povečanju največje velikosti datoteke za nalaganje na WordPress spletnem mestu, vključno z:

  • Zakaj bi morali povečati največjo velikost nalaganja v WordPress?
  • Kakšna je največja velikost nalaganja za WordPress?
  • Kakšni so koraki za povečanje največje velikosti nalaganja?
Kako povečati največjo velikost nalaganja datotek v WordPressu

Zakaj povečati največjo velikost nalaganja v WordPressu?

Obstaja nekaj razlogov, zaradi katerih boste morda morali povečati največjo velikost datoteke za medije, naložene na vaše spletno mesto. Prvič in najbolj očitno je, da velike datoteke za slike visoke ločljivosti, teme po meri, nekateri vtičniki in predvsem video datoteke pogosto zahtevajo možnost nalaganja velikih datotek.

Kot že omenjeno, tudi spletne trgovine pogosto zahtevajo povečano največjo velikost nalaganja za učinkovitejšo prodajo izdelkov, kar velja ne glede na to, ali so izdelki fizični ali digitalni.

Za učinkovito prodajo fizičnih izdelkov so trgovci pogosto bolj uspešni, če sezname in opise izdelkov spremlja več visokokakovostnih slik ali video posnetkov.

Če pa prodajate digitalne izdelke, kot so e-knjige ali spletni tečaji, s povečanjem velikosti nalaganja na vašem spletnem mestu WordPress ustvarite možnost, da vso svojo pomembno vsebino shranite na enem mestu.

Kakšna je največja velikost nalaganja za WordPress?

Največja dovoljena velikost naložene datoteke za WordPress je lahko med 2 MB in 500 MB, odvisno od ponudnika gostovanja spletnega mesta.

Ponudnik gostovanja, ki ga izberete, bo določil največjo velikost nalaganja za vaše spletno mesto.

Kako preveriti svojo največjo velikost nalaganja

Na strani /wp-admin/upload.php ali /wp-admin/media-new.php lahko preverite, kako velike datoteke vaše spletno mesto trenutno omogoča.

Kako povečati največjo velikost nalaganja datotek v WordPressu

Koraki za povečanje velikosti nalaganja v WordPressu

Medtem ko vaš ponudnik spletnega gostovanja določi največjo velikost nalaganja datotek na vašo spletno stran, pa obstaja nekaj načinov, kako jo lahko poskusite povečati. Sledi nekaj najpogostejših taktik za povečanje največje velikosti nalaganja na vašem spletnem mestu WordPress.

Obrnite se na ponudnika gostovanja

Kot je navedeno zgoraj, je najlažji način za povečanje velikosti nalaganja za vaša spletna mesta WordPress, da se obrnete na svojega ponudnika gostovanja. Ta pot je pogosto idealna za začetnike ali druge manj tehnično podkovane uporabnike, saj bi vam morala biti ekipa za podporo strankam vašega ponudnika sposobna svetovati o najboljših možnostih za vaše spletno mesto in povečati največjo velikost nalaganja, če se za to odločite.

Ustvarite ali uredite obstoječo datoteko PHP.INI

Drug način za povečanje največje velikosti datoteke za nalaganje je ustvarjanje ali urejanje datoteke z imenom PHP.INI. Ta datoteka nadzoruje veliko nastavitev za vaše okolje gostovanja WordPress.

Večina ponudnikov gostovanja WordPress, kot je npr. neoserv, ima začetnikom prijazen cPanel za pomoč pri upravljanju vašega spletnega mesta.

Če ima vaš spletni gostitelj nadzorno ploščo cPanel, lahko z vgrajenimi orodji povečate velikost datoteke za nalaganje.

Če želite to narediti, se prijavite na nadzorno ploščo svojega računa za gostovanje WordPress in pojdite na razdelek »Programska oprema« ali »Software«.

Nato kliknite »MultiPHP INI Editor«.

Ali pa – primer pri neoservu – kliknite na Izberite PHP verzijo in potem na Opcije / Options.

Koraki za povečanje velikosti nalaganja v WordPressu

Uredite PHP.INI z dodajanjem kode

Če vaš trenutni ponudnik gostovanja ne ponuja možnosti cPanel, boste morali to datoteko urediti ročno.

Če želite to narediti, lahko uporabite FTP odjemalca ali možnost upravitelja datotek na nadzorni plošči gostovanja WordPress.

Morda ne boste videli datoteke PHP.INI v vašem imeniku gostovanja. Če je ne vidite, preprosto ustvarite datoteko z imenom php.ini in jo naložite v svojo korensko mapo.

Nato v datoteko dodajte naslednji delček kode.

upload_max_filesize = 256M

post_max_size = 256M

max_execution_time = 300

Posodobitev datoteke .htaccess

Če ste prepričani v svoje spretnosti urejanja kode, lahko največjo velikost nalaganja povečamo tako, da posodobite datoteko .htaccess svojega spletnega mesta.

To bo zahtevalo razmeroma preprosto spremembo datoteke .htaccess, ki nadzoruje nastavitve konfiguracije na visoki ravni za spletno mesto.

Za začetek se boste morali povezati s svojim spletnim strežnikom (z odjemalcem FTP ali upraviteljem datotek cPanel) in poiskati datoteko .htaccess, ki je običajno v korenskem imeniku naše namestitve WordPress. Če datoteke ne vidite, se prepričajte, da so skrite datoteke prikazane v odjemalcu FTP ali upravitelju datotek.

Posodobitev datoteke .htaccess

Prenesite kopijo datoteke .htaccess v svoj računalnik kot varnostno kopijo in nato odprite datoteko z urejevalnikom besedil (kot je Beležnica ali TextEdit). V urejevalniku besedil dodajte naslednje vrstice na dno datoteke:

php_value upload_max_filesize 256M

php_value post_max_size 256M

php_value max_execution_time 300

php_value max_input_time 300

(Opazili boste, da ta datoteka meri velikost v M namesto v MB, ker tako PHP obravnava vse direktive.)

Ko končate, shranite datoteko in jo naložite nazaj na svoj spletni strežnik ter prepišite izvirno datoteko .htaccess.

V primeru, da prejmete sporočilo o napaki, bo to verjetno notranja napaka strežnika 500. Če se to zgodi, to pomeni, da zaradi nastavitev strežnika ne morete spremeniti največje velikosti nalaganja z datoteko .htaccess.

V vseh primerih priporočamo, da svoje spletno mesto najprej spremenite v razvojnem okolju oziroma na kopiji in ne v produkciji v živo.

Ureditev datoteke functions.php

Naslednji način, da sami povečate največjo velikost nalaganja, je ureditev datoteke functions.php teme svojega spletnega mesta.

Podobno kot pri urejanju datoteke .htaccess, boste morali poiskati datoteko functions.php (verjetno v vašem korenskem imeniku) in prenesti varnostno kopijo.

Nato odprite datoteko z urejevalnikom besedil in na dno dodajte naslednji delček kode:

@ini_set( ‘upload_max_size’, ‘256M’);

@ini_set( 'post_max_size', '256M');

@ini_set( ‘max_execution_time’, ‘300’);

Tako kot metodo datoteke .htaccess boste to shranili, ko bo končana, jo naložili na svoj spletni strežnik in prepisali izvirno datoteko functions.php.

Uporabite vtičnik WordPress za povečanje velikosti naložene datoteke

Še en način, kako lahko povečate največjo omejitev nalaganja datotek, je uporaba vtičnika WP Increase Upload Filesize. Če vam ni všeč dodajanje kode v WordPress, potem je to prava možnost za vas.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite in aktivirate vtičnik.

Po aktivaciji se na skrbniški plošči WordPress pomaknite do Mediji » Povečaj omejitev nalaganja.

To vas pripelje do zaslona, kjer lahko v spustnem meniju »Izberite največjo velikost datoteke za nalaganje« izberete novo velikost datoteke za nalaganje.

Nato kliknite gumb »Save changes«.

Uporabite vtičnik WordPress za povečanje velikosti naložene datoteke

Opomba: Največjo velikost naložene datoteke bo določil vaš ponudnik gostovanja. Če potrebujete omejitev velikosti datoteke, ki je večja od tiste, ki je navedena v spustnem meniju, se obrnite na svojega ponudnika gostovanja in prosite za povečanje omejitve.


Potrebujete pomoč poznavalca?

V kolikor imate kakšno vprašanje oziroma potrebujete pomoč ali podporo pri uporabi WordPress spletne strani, se dogovorite za posvet.

Predhodna objava

Preprost varnostni kontrolni seznam za WordPress spletna mesta

Naslednja objava

Periodni sistem WordPress vtičnikov

Periodni sistem WordPress vtičnikov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve